Tuesday, October 30, 2007

about extra performance...

taken directly from Datin Seri Tiara's Blog

hi friends!

just to share with you, before news is released to the general public tomorrow, enfiniti productions is confirming 1 additional performance of p.ramlee the musical, 3rd november at 3pm (matinee performance). this will surely be a most emotional performance for the cast as its going to be their last day of performing for this season... tickets are available through www.ticket2u.biz and istana budaya's 24-hr hotline just as before, so good luck, its 1stcome-1st served...

hope to see you all there!

Monday, October 29, 2007

about not working... bored

Hari ini hari ithnin... bagi ramai orang hari mula kerja, tetapi bagi kami warga kerja P Ramlee The Musical, ini hari cuti. maybe bagi sesetengah orang akan bergumbira sebab dapat cuti tetapi tidak bagi orang yang "gila panggung" macam saya.-.
.
Bosan juga ini hari tak dapat buat banyak benda best. benda 2 yang saya dapat buat semua nya benda boring... clean the house, keluar duit bayar bills, dan lepak kosong . I called kawan2 lain semua busy sebab Ithnin memang hari busy... bosan punya hal , ini hari aku pusing the whole of One Utama 2kali... beli kasut nike (lagi!).
.
Ada juga yang tertanya kenapa ador gambo mukhsin dalam post saya yang sebelum ini. Untuk pengetahuan you-you all , ketiga-tiga watak Kecil untuk ramlee, sukardi dan azizah dilakonkan secara berganti- gantry supaya they all tak letih- Gabungan pertama adalah Mikhail Merican, Wan Ramzizul Zaimi dan Rachel Wesley (LG MyStarz) manakala gabungan kedua adalah Mohammad Syafie Naswip (Mukhsin), Emeer Iskandar(LG MyStarz) dan Nurazliana Haslin binti Rusli (Lynn).. Ok lah, nak tido, esok saya story-morry lagi ok!.
MyStarz LG Rachel Wesley sebagai little azizah

LG MYSTARZ's Emeer Iskandar and Mukhsin's Mohd Syafie Naswip as little Sukardi & little Ramlee

Miss Malaysia/World 1991 Samantha Schubert who i acted with in URMI earlier this year.


Cikgu English AF5, abang Khairul Najmi

pemuzik2 handalan indonesia dibawa oleh Maestro Pak Erwin Gutawa

Friday, October 26, 2007

about no mishap and jason scott lee

Alhamdulillah! untuk saya, malam ini persembahan lancar tanpa banyak gangguan. energy di pentas dari casts dan ensemble kuat juga dapat saya rasa ini malam.
.
Ramai juga sahabat, pembaca dan peminat yang datang menonton tadi, kawan lama masa kat MRSM si Sauqi datang dengan kerabat keluarga, malam sebwlum ini sorang lagi kawan MRSM, Muadzam datang bersama isteri dan familynya. kawan semasa saya buat URMi, si Fang juga ada bersama rakan rakan dari Musical Broken Bridges lain .
.
Tetapi paling kami teruja ialah, JASON SCOTT LEE!, bintang Hollywood (Dragon: The Bruce Lee Story (1993) sebagai Bruce Lee dan The Jungle Book (1994) sebagai Mowgli )dan artis West End London, juga menonton ! JS Lee adalah rakan baik Sean Ghazi kerana mereka pernah berkerja bersama semasa JS Lee played The King of Siam opposite Elaine Paige in the Broadway revival of Rodgers and Hammersteins's musical "The King and I" at the West End, London Palladium. kacak juga mamat ini dengan semangatnya pakai baju melayu huhuhu. semua budak perempuan menjerit jerit takkala Jason kebelakang pentas selepas kami habis buat persembahan... tak caya? ini gambonye...

kami semua dibalakang pentas tadi bersama Jason Scott Lee (baju melayu biru)

sempat lagi tu lepas habis tukar baju pergi ambil gambar huhuhu

http://www.cheddyusoff.com/

Thursday, October 25, 2007

about Gala Night and my little mishap...

para tetamu, Datuk Seri Effendi dan PM. (gambar eja)

Executive Producer, Datin Seri Tiara taking a bow (gambar eja)

my final scene as Sukardi. "Perpisahan Sukardi" selamat tinggal sahabat.. (gambar eja)

ramlee kecik 2 : syafie (mukhsin)



malam semalam was the gala Night for our PM dan antara yang hadir malam semalam menyaksikan persembahan kami ialah anak Allahyarham Tan Sri, pak Nasir juga anak anak angkat Tan Sri, Sazali dan Sabaruddin (antara yang saya nampak di skrin belakang pentas ) juga dengar cerita, pak Aziz Sattar serta pak Kassim masdur juga ada dikalangan para penonton semalam . apa agaknya perasaan Pak Kassim melihat wataknya dilakonkan oleh si Leslie tu. huhuhu. adik saya dari AF5 si Aizat juga ada dikalangan penonton semalam.
.
segalanya berjalan lancar malam semalam cuma part saya je agak kureng sedikit semasa saya mahu mula menyanyikan lagu Perjalanan Bintang dimana tak tahu dimana silapnya, saya termasuk lambat sedikit tetapi selepas itu semuanya terus lancar. harap malam ini lebih baik. insyaalah.
.
seperti yang anda dapat perhatikan , saya jarang update. ini kerana saya agak sibuk kebelakangan ini. tetapi saya janji saya akan cuba update selalu. dalam pada itu kalau anda ingin lihat gambar gambar belakang pentas silalah tengok album Multiply saya :)
ada banyak gambar disebalik tabir disitu...
.
oh btw, kalau nak tengok wajah wajah, saya, Datin Seri Tiara, Sean, Melissa, Adlin dan Liza Hanim sila silalah beli majalah STYLE keluara
n November sebab kami ada didalam issue tersebut bercakap tentang P Ramlee dan muzikal.


3 gadis (Baby Arin, Nadia dan Ruzana luscious) bersama Junaidah (Atilia)


Junaidah (Atilia) dan Saloma (Liza Hanim) gaduh senduk garpu huhuhu

sebab mereka gaduh adalah kerana Atilia cakap Pasembor Liza tak sedap sampai tersembor keluar mulut huhu (gurau je)

before act II, Rafique Infinatez, Me, Nita (ex-malaysian Gymnast) dan Azrol (ex-SuriaFM DJ)

Friday, October 19, 2007

about the opening night and we are SOLD OUT!

sorry lama tak update sebab busy sangat but last night we finally went on stage for the public for the first time! sebab busy dengan last kopek rehearsal, tak sempat update but here are some photos during PC lepas habis opening show semalam.
Datin Seri Tiara, me, Zeqhty, Lyn (azizah kecil) dan Colin (Run Run Shaw) dalam lift nak ke PC

Melissa di temuramah


Atilia, Gita Gutawa dan bapanya Pak Erwin Gutawa



sean dan liza ditemuramah selepas persembahan pembukaan malam semalam

Dato' Siti dikerumun wartawan

sukardi juga sebok ditemuramah majalah hype... huhuhu

Dan semalam, kami diberitakan oleh Datin Seri Tiara yang semua tiket-tiket untuk semua persembahan kami telah HABIS DIJUAL! takut pun ada rasanya. pertama kali dalam sejarah IB rasanya... gambar dibawah ini saya rakamkan 2 hari yang lepas, keaadan di kaunter box office Istana Budaya. Saya sendiri tengah sedih tahap gaban sebab tak sempat beli teket untuk adik dan family saya sebab terlampau busy dengan rehearsal... they so gonna be mad at me...




Monday, October 15, 2007

about the official webpage

I just touch down from a bumpy flight from kampung just now and straight away i log on to pramleethemusical.com and to my pleasant surprise the webpage has been revamped from a single html page to a more beautiful webpages . Give it a visit now. new infos and photos included. there's even a link to cheddyusoff.com and Tiara's blog there . thanks guys.

get your latest infos on P Ramlee the Musical, here and there :)

Saturday, October 13, 2007

selamat hari raya


chedd eddie yusoff ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir batin jika ada terkasar bahasa selama kita semua berkenalan. semoga anda bahagia disisi keluarga dan taulan.
kami warga kerja P Ramlee the Musical sedang bercuti raya dan bakal kembali ke Istana Budaya 16 haribulan ini.

Saturday, October 06, 2007

about ucapan raya dari Siti, Liza dan Atilia



khas buat semua, ucapan khas aidilfitri dari Siti Nurhaliza, Liza Hanim dan Atilia yang sedang sibuk menjalani latihan untuk P Ramlee The Musical di Istana Budaya sekarang ini. more coming soon.

Friday, October 05, 2007

about the teaser on youtube

there has been a few request for me to post the two teaser i did on youtube so they can embed the video on their blog so i have uploaded the videos onto youtube. please feel free to post it on your own web but do link back to www.cheddyusoff.com or cheddyusoff.blogspot.com if you decide to put it on your blog, web or elsewhere. the videos are located at :

teaser one featuring Sean, Siti Nurhaliza and Chedd Eddie Yusoff
http://www.youtube.com/watch?v=LwhRJEaZ8hk

teaser two featuring Sean, Atilia, Chedd, Zeqhty, Joseph and Wan kenari
http://www.youtube.com/watch?v=xYIKbCxygvE

today we will be on stage with Pak Erwin's orchestra for the first time, and last night i did try some of the sets that involves me and i am loving the sets. I must say Cik Lek (Raja Malek) did a superb job with the sets. it's huge and beautiful. The sets are much bigger compare to the ones he did for Puteri Gunung Ledang The Musical. we have few more days before the Raya holidays and i can't wait to go on stage !

Also yesterday, i bought tickets for my friends for the 27th Oct show and was having difficulties because most good seats are all taken! lucky that i spotted some nice seats. if you plan to come and watch please book your tickets now.

coming 6-7 days will be a very hectic days for us i suspect but i'll try to update you guys with the latest happening for the musical. stay tune :)

love
Chedd "Sukardi" Yusoff

Wednesday, October 03, 2007

about Datin Seri Tiara blogging!

Datin Seri Tiara now officially entered the blogosphere! read Tiara's official P Ramlee The musical's blog at a day in the life of tiara .
You'll be able to learn first hand of our executive producer's exclusive thoughts on what's happening during the process of makin the musical... go give her a visit.

Tuesday, October 02, 2007

about p ramlee the musical exclusive video...

video

Exclusive hanya disini, saya paparkan teaser untok p ramlee the musical. perlu saya nyatakan disini bahawa video teaser ni bukan yang official dari Enfiniti seperti yang sedang disiarkan di TV, tetapi hasil dari sessi pengambaran tempohhari.

terimakasih kepada Datin Seri Tiara kerana membenarkan saya previewkan kepada anda video ekslusif ini

credits to : isma dan zeqhty . www.cheddyusoff.com

about teaser p ramlee the musical EXCLUSIVE!

here is another short teaser i did featuring, Joseph Gonzalez, Wan Kenari, Sean, me, Atilia and Zeqhty. the first one i did featuring Siti Nurhaliza is in the previous post

video





terimakasih kepada Datin Seri Tiara kerana membenarkan saya previewkan kepada anda video ekslusif ini



credits to : isma dan zeqhty . www.cheddyusoff.com

Related Posts with Thumbnails