Thursday, August 19, 2010

about TukTi dan TukPah

alhamdulillah bersempena bulan ramdhan yang mulia :

baca artikel asal di blog Sultan Muzaffar 

Sekitar tahun 2004 industri hiburan tempatan yang tidak besar mana digemparkan dengan emel layang yang memburukkan nama baik penyanyi nombor satu negara, Siti Nurhaliza (kini Datuk). Di tengah-tengah fenomena program realiti memuncak meraikan kemunculan Juara Akademi Fantasia 2, Zahid, pelayar internet seluruh Malaysia gempar membaca pendedahan yang telah dibuat. Pelbagai cerita di sebalik tabir pembikinan Konsert Fantasia Tour dibongkar oleh tangan tidak bertuan.

Namun, setelah enam tahun berlalu segalanya terlerai dalam satu pertemuan eksklusif penuh makna yang berlangsung di bulan Ramadan. Dirancang baik oleh beberapa teman wartawan dari URTV, Utusan Malaysia dan Berita Harian, Datuk Sharifah Aini dan Datuk Siti Nurhaliza dipertemukan dalam satu sesi fotografi untuk Hari Raya Aidil Fitri yang bakal menjelang tidak lama lagi.

Mereka bukan calang-calang orangnya. Dua selebriti paling popular di zaman kegemilangan masing-masing. Tiada siapa dapat menafikannya. Sebagai pemerhati dunia hiburan tempatan, ia merupakan bahan terbaik dekad ini. Pertemuan itu membuktikan manusia tidak pernah terlepas daripada membuat kesilapan dan setinggi mana pun tahap pencapaian masing-masing, tanpa kemaafan dan melupakan apa yang telah berlaku ia tidak akan memberikan apa-apa makna. Kerendahan hati kedua-duanya untuk membuang titik hitam dalam perjalanan hidup dan kerjaya masing-masing, sewajarnya harus dipuji.

Sebagai manusia, kita harus meraikan kemenangan tersebut. Syabas teman-teman yang mengusahakannya. Hari ini, saya akan usahakan untuk mendapatkan reaksi kedua-dua pihak untuk paparan di Gala TV, Astro AWANI.


Read the original posting here: 
http://sultanmuzaffar.blogspot.com/2010/08/hapuslah-air-matamu-tiada-dendam-di.html#ixzz0x3IdVSuK
Under Creative Commons License: 
Attribution Non-Commercial No Derivatives

No comments:

Related Posts with Thumbnails