Wednesday, October 13, 2010

about diet!




aiyo... semenjak berhenti merokok ni... badan saya dah naik huhuhuhu belon dah... ramai kata ok lagi , masih comey (hahahaha) tapi saya rasa tak ok sebab seluar sudah sendat! sedih! i want my old health back! ditambah pula dengan kecederaan pinggang saya ni dilarang untuk exercise macam biasa cuma boleh berenang... berenang? tenggelam tu pandailah! aiyo mmg saya sedih sebab sejak berhenti merokok dan tidak boleh exercise tu yang badan saya naik sakan... nak kata kuat makan tu tak la pulak... kurang sikit dari org biasa... kadang kadang jealous tengok org lain makan sakan tapi tetap mantain...jadi saya pun mencuba satu pelan diet yang seseorang beri ... kalau rajin dan berdisiplin... insyaallah 4-5kg seminggu boleh buang! saya ulang ye ... kalau RAJIN dan BERDISIPLIN!  ok saya kata kat dia saya akan cuba... 

hari ini hari kedua saya mencuba... alamak seksa la! lapaaaaaaaaar! lihat gambar diatas... itu menu lunch yang disarankan... minum? sama ada kpoi hitam no sugar atau teh hijau no sugar atau air kosong off course no sugar... seksa gak... saya belum nak tengok sangat hasilnya... malam semalam pun rasa seksa gak tapi saya kuatkan semangat sebab nak sihat... caiyoook caiyoook!  aku nak kurus! hahahaha


posting asal di http://cheddyusoff.blogspot.com

3 comments:

ain_azl said...

hahaha.. caiyok2.. kurus kurus.. huhu..

stupanaseh said...

u can do it!!! huhu

sweet_sour_itu_kehidupan said...

chaiyok chaiyok.. same la kite.. sayep pun ngah diet.. tapi diet dari makan nasik je la.. eheheh

Related Posts with Thumbnails