Sunday, March 15, 2009

about AF7 konsert minggu 1

with principal Tiara and cikgu A Aris before the show start after group circle of concentration

what a night it was... say what you want but i thought it was the best 1st week performance ever in the history of AF (matilah aku lepas ni ada yang kutuk aku) bukan nak biased but it was truly and enjoyable night and it WAS a BLOODY good night. a grand opening to the season. cuma takutnya, boleh ke they all sustain or go further and better next week?... yang itu kena tunggu dan lihat transformasi mereka.

berikut saya senaraikan top 6 performance yang saya suka. perlu diingatkan pilihan ini tiada kena mengena dengan produksi atau undian. cuma pilihan hati saya sebagai penonton dan pemerhati.

My top 6 choice performances 

no 1 
Hafiz : Lagu Kita
without a doubt the best performance tonight : almost perfect pitch!

No 2
Rubisa : matahariku
although a bit terkucil on the last note, still a powerful performance. a bit macam berlakun but must say ... good choice of song , penguasaan pentas yang bagus.

no 3
Aril : Rahasia Perempuan
superb performance ada attitude yang chantek but why i put him at 3 place? vocal macam semput sikit

no 4
Aishah : Dan Sebenarnya
good choice of song...menghiburkan


no 5 
Qhaud : Phoenix Bangkit
performance and style tersendiri

no 6
zizi : Molek
persembahan yang molek dan menghiburkan walaupun low note masa pembukaan lagu hmmmm...

watch the videos of the concert and more links and reviews at Sultan Muzaffar's Blog

more AF7 Blogger here : 

6 comments:

sultanmuzaffar said...

the best katanya !!

Ajami Hashim said...

Konsert AF7 #1 ~ 10 poin Ajami Hashim

kannn SM.. katanyaaa!..

larrikkk!

chedd.eddie.yusoff said...

kan aku dah kata... mesti kena kutuk punya...

gidong said...

pilihan 1 dan 2 kita sama tapi aril no 3 ? hohohoho

chedd.eddie.yusoff said...

well , memang nyanyian tak seberapa sangat.. but i put him there sebab dia berani cuba sesuatu yang lain dari biasa.

my name is KARL said...

hye bro..

my fav. contestants are

akim
isma
aril
aishah
rubisa

Related Posts with Thumbnails