Tuesday, April 24, 2007

about the morning warm ups...

Baru sahaja habis tengok Diari malam tadi. hmmm, i was just wondering, kenapa sudah lama tak ditunjukkan sessi pemanasan vokal yang sebenar-benarnya? asyik tunjuk bab sessi panas badan je. sessi panas badan yang selalu saya lakukan memang pelik sikit sebab saya nak budak budak tu mulakan hari mereka dengan rasa lebih ceria, dengan cara mengadakan sessi bergelak itu sebenarnya merelaks kan mereka dan kalau kita gelak secara relaks itu bagus.
;;
Tumpuan sebenar semasa sessi pagi setiap hari adalah kepada vokal dengan menggunakan hissing, bubbling dimana tempo, pitch semua dipertekankan. Tujuannya adalah untuk memanaskan vokal supaya tidak tercedera ketika menyanyi. agaknya sessi mi mo ma, me mo mu tu boring sangat kot... takut juga saya kalau kalau orang nanti kata, apa mamat ni... main ke mengajar? takpe, nanti aku akan cuba up kan sikit masa vocal warm ups...

4 comments:

....... said...

ko memang ensem chedd..kalau boleh nak tengok muke ko je dalam diari tu..boleh??kekeke

eyLa said...

assalamualaikum....abg cheed,

ape pun aktiviti yg abg cheed buat utk mereka...abg jgn risau....bg saye...takkan astro nak siarkan benda yg sama kan...hiks, anyway...eyla suke abg cheed buat aktiviti sebegitu...baru nampak skit character mereka. ada yg pasif...ada yg aktif.

mmm....kim salam kat shawal k.... chaiyuk!!! (^_^)v

hezzach said...

Thank you so much abg chedd for making the diari last night interesting for some of us....

Sapa la yg zalim sgt sorok kan kiroro tu... hoping astro will tukar poster fasha tu ngan poster noni... hehehe... just wondering what shawal's reaction would be like... One thing for sure, I can bet, he will be up sket!

I'm subscribed to xtended and your session is one of the sessions that I look forward to everyday... a good balance of work and fun...

klubbkidd said...

salahkan production for their editing dude.us cows outside layan je apa yang disajikan.hiks!

Related Posts with Thumbnails