Sunday, April 29, 2007

about kezhutan dan gegaran...

Terkejut? Kalau Sabtu lepas, anda tak cayak, malam tadi anda lupa untuk tolong kasi gegar? Diawal konsert nama Aizat boleh dikatakan cukup gah dalam senarai. Anda leka? lupa? atau...

Dengan hanya tinggal 7 orang saja lagi didalam Akademi, pertaruhan untuk Juara AF5 masih lagi satu persoalan yang susah nak jawab. Sudah ada aura yang kuat? Hmmm... Anda fikir sendiri... Isnin pagi nanti mesti nak up-skit kan dia orang. Kengkawan semua ada idea?

Dalam pada tu saya nak cubit manja sedikit dekat tenaga produksi konsert tadi... (jahat nya, babap dia) Pandai betul buat kezhutan dengan membawa ibu bapa para pelajar... Dendangan abang Aznil malam tadi membuat satu dewan menangis. Nampak saja ibu bapa Mila keluar saya dah nangis (buat pertama kali dalam sejarah AF) sebab saya teringat arwah mak dan abah saya. Perhatian saya terus saya alih kepada Aswad. Tuhan saja yang tahu betapa sebaknya dada, kerana saya boleh rasa perasan Aswad tika itu.

Walau bagaimana pun, tahniah kepada En.Shahrin dan Kak Suriani (betul ke aku eja nama dia orang ni?) kerana sporting enough malam tadi dan berjaya menang TV plasma 42 inci tu. Jealous nya aku... By the way, kepada abang kepada Aizat yang salam saya sehabis konsert tu, nama saya Chedd, bukan Raimee (hmmm...)

9 comments:

Anonymous said...

abg chedd, since you dah mintak idea nak up kan dorang, I'd like to say... semangat dorang bergantung kuat pada semangat shawal. As Aizat had rightly said it to Shawal, ko tak boleh down, kalau ko down semua yg lain pun down jugak.

So, my suggestion is pulih kan dulu semangat Shawal yg deteriorate eversince noni keluar. Please pulang kan balik kiroro pada Shawal.

And also, if the production team can come up with a video clip of ucapan the kids yg kat luar tu, I'm quite sure that would be very helpful. I remember Aizat has asked for this the day after Dekna left... They did it when Afiq left... so perhaps they can do it this time too and this might be the best way to kembalikan semangat dorang.

I'm sure dorang sentiasa ingat yg dah kuar tu... it will be nice for them to know that yg kuar tu pun sentiasa ingat kan dorang jugak.

Thanks so much abg chedd for allowing us to share our ideas.

miraie said...

we want kiroro(selipar snoopy noni merangkap selipar shawal dh skang);=)...we want kiroro...we want kiroro..we want kiroro..pls abg chedd..mintak pihak astro bg balik selipar snoopy tu kt shawal....peace muahhh...agogo...satu lg..mana ye pg k.sherry?lama x nmpk dia..mlm td kt konsert pn x de...huhuhu...shawal n noni cute n sweet la...bgtau kt shawal ek abg chedd..go go abg chedd go;-)

suehana said...

abang chedd rasa mentaliti pengundi di malaysia belum berubah ker?

chedd.eddie.yusoff said...

look 1
talent 2

chedd.eddie.yusoff said...

masih tak jumpa... orang laundry masih mencari kiroro

Anonymous said...

abg chedd..really enjoy tgk shawal n noni.very sweet couple.abg chedd risik2 r kt shawal tu.die suke noni tak?

chedd.eddie.yusoff said...

haha... engkorang ni macam macam la... hehe

Anonymous said...

abg chedd, biar betul... sebesar2 selipar kiroro tu boleh hilang kat laundry? rasa macam tak logic je...

pulangkan la balik... tu harta persendirian, mana boleh ambik mcm tu aje... nanti marah noni kat shawal

kami rindu kiroro.... uwaaaaa

ariesgirl said...

nak semangat shawal balik cam time
noni ade dulu....harap2 astro leh
wat vc dr pelajar yg dah kuar,..
dan last sekali tentula dr Noni..
biar kasi gegar sikit semangat shawal yg dah dihilang tue....
tp alangkah bestnye klu mggu nie tibe2 astro wat kejutan suh budak2 yg dah kuar tgk konsert....???&%(<.
moga shawal n ebi go to final...

Related Posts with Thumbnails