Friday, April 27, 2007

about outside world and getting along well...

Tomorrow one more will go (unless Astro is up for another kezhuutan) as for who will be voted out after the concert? it is still satu pop-quiz yang susah nak jawab (ingat lagi tak abang Aznil zaman pop-kuiz dia dulu tapi yang masih melekat dalam ingatan saya masa abang Aznil baca Berita Muktakhir). di tahap ini sapa sapa boleh menang kerana anda sendiri lihat permainan undi setiap minggu. naik turun... jadi jangan pulak nanti terkejut ...
.
Kalau anda perhatikan ada pattern sebenarnya kedudukan peratusan undi mereka. Bertukar tukar, hari ini naik esok turun, concert turun, lepas concert naik balik, ini semua sebab anda yang mengAFUNDI. Tapi itu tak penting bagi mereka untuk tahu. Yang penting sekarang belajar, bukan setakat jadi penghibur, tetapi penghibur bijaksana berilmu supaya bila keluar nanti boleh bijak mengawal diri dan kaadaan sebab dunia luar ini perit dik oi. saya kena dah macam macam dugaan. sekarang pun masih lagi menerima dugaan ...
.
Bercerita pasal dunia luar, students yang masih ada didalam Akademi semuanya tak tahu apa yang berlaku diluar. Tapi semalam adik adik AF5 diberikan kelonggaran sekejap menonton TV pada sessi pertabalan Agong kita yang baru. Gembira sekejap dapat tengok TV.
.
So this morning aku saja kacau mereka dengan bertanya apa perasaan bila tak boleh tengok luari, si Aswad dengan penuh semangatnya berkata, dapat tengok awan melalui tingkap kecil masa naik dari asrama ke Akademi dah jadi benda seronok. Dengar guruh berdentum pun jadi seronok "oh! Hujan ya''. cuma dapat tengok dunia luar hari raptai dan hari concert, itupun terus masuk dewan bila sampai . Takpe dik, lebih bagus begini.
.
Selain kawan kawan, cuma ada trainers dan pembantu mereka saja yang mereka jumpa, (itupun kalau nasib baik, ada invited guests yang datang) makanya, sesama merekalah mereka berborak. jadi bila dah tinggal ramai itu je didalam, kebelakangan ini saya nampak ada pelajar pelajar yang rapat berdua dua... jadi teman buat bual bicara bergelak... si Mila dengan si Candy kebelakangan ini tak boleh dipisahkan, ada sahaja girl talk mereka, giggling sesama berbisik. apa yang kelakarpun saya tak pasti. kadang kadang saya marah sebab suruh senyap dia gelak (hehe gilihati betol) .Si Dafi pulak dilihat pagi tadi serentak menari dengan si Aizat semasa pemanasan vokal. si Shawal dan si Ebi pulak, tak yah cerita lah sebab mereka berdua ni kawan baik sangat sangat. yang lain lain tu? cuba anda perhatikan...
.
Takpelah... biarkan mereka belajar, kita perhati dari luar. tak sabar nak tengok gelagat abang Aznil nanti... sementara itu, kalau anda ingin melayari laman laman web rasmi dan tak rasmi pelajar AF5, sila lihat blog SultanMuzaffar yang ini.
.
Dalam engkorang asyik perhatikan mereka, saya dok asyik perhati benda ini...Nampak benda ni dekat low yat plaza : Fujitsu Deskpower TX. It's a Media Center PC with 2 built-in HiDef TVTuner ( you can watch 1 channel and record another) and 32' LCD. 32" Wide Screen LCD Display, 1366 x 768 pixels, 500cd/m2 Luminance, 800:1 Contrast Ratio Intel® Graphics Media Accelerator 900 with DVMT 3.0Dual Layer DVD Super Multi Writer. all-in-one entertainment PC. harganya : RM 15,xxx fu yoh "Ya tuhanku, Banyak kan duit aku dalam bank. Puh kiri, puh kanan ! Bismillah" KliK Klik kat Maybank2u... Tak bertambah pun duit dalam bank... alahai. mimpi je lah...

3 comments:

Anonymous said...

abg chedd... nak mintak tolong sgt2... please la request kat crew af tu tolong pulangkan kasut kiroro tu... I don't feel it's right that they are keeping it... dah almost 1 week dah. Kiroro tu hak private noni which dia dah amanahkan kat shawal... so they don't have a right to keep it at all.

Please ye abg chedd... please do what you can. Really appreciate it... peace... muaahhh...

zafi said...

i just wanted the plasma...
auchhhhhh...:)

chedd.eddie.yusoff said...

memang betul shawal hantar lundry lepastu hilang... org laundry tengah cari

Related Posts with Thumbnails