Monday, April 23, 2007

about hanging out and rindu...

Started the day feeling very funny. Particularly because I'm still recovering (I know I know enough of telling people that I'm sick still) but ya, I woke up to Rain's 4th album blasting from my hi-fi (my wake-up alarm) thinking, alamak mata bengkak la... Sinus masih tahap gaban.

Feeling rather excited about meeting the AF kids. This morning the session was rather boring for my standard because I didn't prepare properly on what to do (being busy, sick and what not) but it was still a good session. They were excited that I kept to my promise to reward them with chocolate for winning the Cicak-Man challenge on Friday, made them promise not to eat after tomorrow sebab to sing chocolate not very good... Panas, tapi dah terjanji nak buat camna? But what was even more exciting was when me, Sherry (RA) and the 2 KL boys talks merapu tahap gaban about their favorite eating place. It was funny and revealing as the boys loves food and the fact that me and Dafi actually loves to hang out at the same spots was rather exciting to talk about. They miss their burgers, koay teows, Ampang Kadir's Tomyam and stuff. Poor kids, little that they know they no longer will be able to hang out like they used too now that they are celebrities ... Still can la tapi sure tak macam dulu without being notice ...


Before I left sempat juga borak dengan Cikgu Syafi about old times. I used to work with her, Sharul (I need to give him a call, lama tak borak) and Cikgu Siti Hajar during My Bollywood Summer. Seingat saya masa My Bollywood Summer, Syafi lagi garang... dan juga berbadan dua masa tu.

Habis sessi aku terus gerak ke Maybank Mutiara Damansara to get my ATM and Passbook. Ingatkan nak ngamuk tapi tak jadi sebab the girl yang handle my case, cik Nur Afrinal tu baik sangat la pulak siap gelak gelak lagi... Selesai kes.

Lupa pulak nak cerita, malam semalam aku call kawan lama si Dieba. Masih lagi diPenang. Macam macam cerita kita orang borakkan. Ada gembira, ada sedih, ada revealing stuff termasuk kes caras mencaras sesama sendiri (aku teruk kena caras diperburukkan, malas nak cerita sekarang, buat semak je. takpe, nak tau boleh tapi kita story hari lain... Boleh jadi novel ataupun skrip drama tele-movie ni... Hmmm, 'ting' idea! Idea!) tapi yang penting tetap ada gossip ... Hehehe, rindu lah dengan kawan lama. Misz kat mana? Jimmy dan Tria buat apa? Trez apa jadi abis GangStarz? Kena buat reunion ni...

Oklah... Penat menulis, Habis dah buat hari ini. Esok pula ok?

13 comments:

suehana said...

i love rain 2...lagu dia banyak yang best..walaupun tak paham sepatah haram...

chedd.eddie.yusoff said...

same here. budak tu ada groove. but i lagi suka his japanese album eternal rain. lagu duet dengan AI tu best gila

suehana said...

dia menari best..heheh..i do..love that song..tak dapat tengok af extended hari nih..boo astro..problem aper ntah

azisha said...

GERAK GEMPUR AFUNDI SHAWAL by SOFC
JOM JOGET BERSAMA SHAWAL KE FINAL AF5

isnin - jumaat
3.00 - 4.00 ptg = 5 undian (the more the better)
8.00 - 9.00 mlm = 5 undian (the more the better)

sabtu
all day long sampai pukul 10.30 mlm = undi tanpa henti ikut kemampuan

ahad
REHAT

this is a community message
TQ

klubbkidd said...

azisha...sampai sini ko ek

chedd.eddie.yusoff said...

saya tak tak kisah... buatlah iklan :) jgn buat benda tak senonoh sudah hehe

azisha said...

joe

i'll do what i can to help him
hahahah
maklumla SOFC kan kelab peminat opis boy....tak mampu nak undi ribu raban...kena collect fans ramai jer ler

hezzach said...

abang chedd... we need to know what happened to selipar kiroro tu... sedih tau when we don't see it anymore... that's the only thing left in there of Noni... at least mengubat rindu kami pd Noni

Please abg chedd, I really hope you could find out for us... pretty please....

hezzach said...

abg chedd, could you please find out for us what happened to selipar kiroro... we miss noni so much and that's the only thing yg boleh ubat rindu kat dia...

pretty please abg chedd, find out what happened to it for us...

harman said...

hi chedd!..suka baca crita2 u :)
....ni tolong tanya production crew af5 tu boleh tak.....pasal dah berhari2 tak boleh tgk xtended diari??.....rugi duit bayar tau tapi nak view tak dpt...technical problems ape ntah depa tu facing....takkan lama beno lom solve lg kot???

tq chedd :)

chedd.eddie.yusoff said...

nanti saya tanyakan... ramai dah tanya saya hari ini. mengenai selipar kiroro tu tengok diari malam ini kalau kalau ada keeluar bab saya menyoal siasat shawal tentang apa jadi dengan kiroro

harman said...

tq chedd! boring ni nak tgk xtended diari tak boleh! :)

aziya said...

i tak ikut diari AF pun serakang.. so i dun noe nothing... cuma luangkan sikit masa utk konsert ajer.... sorry chedd.. tak dapek tgk ko beraksi kat dalam diari.. hehehehe

Related Posts with Thumbnails