Thursday, May 17, 2007

about 2 more days...

Sudah terjawab pun semalam siapa 2 budak akademi yang hilang tapi tak pula diberitahu kemana cuma telah diberi pembayangnya diakhir rancangan.... macam best sahaja aktiviti yang mereka buat tu. macam jealous pulak saya melihat aktiviti mereka. suka saya tengok betapa terujanya Mila dan Ebi...
.
Pada pagi ini sempat lagi saya menyakat si Mila dengan menanyakan kemana dia dan pergi, jadi dengan penuh semangat dia bercerita dengan siap tunjuk bukti. saya pun kacaulah kata dia tipu (hehehe jahat aku)... yang best Ebi pun join sekali menafikan apa Mila cerita... (nakal...)
.
Tak puas menyakat Mila, kitaorang menyakat si Aswad pula (sambung cerita semalam yang mana dia angkat tangan macam menang pilihanraya). Semasa warm-ups pun si Candy dan si Ebi ikut menyakat sekali dengan gaya senaman tangan didepa ala Aswad menang pilihanraya... jadi sessi pagi ini ialah sessi warm-ups dan sakat menyakat! 2 hari je lagi, kasi can lah nak menyakat adik adik AF5 ini... habis ni nanti mana boleh nak sakat dah... tentu mereka semua akan sibuk...
.
Tinggal 2 hari lagi, juara baru Akademi Fantasia akan dinobatkan... siapa? semua tertanya tanya sebab tiada siapa yang tahu akan kedudukan undi terkini yang disorok sejak malam konsert lepas. jadi kalau anda mahu pelajar kesayangan anda menang, guna jari ok.... semalam saya habiskan RM15 untuk mengAFundi... Tetapi persoalannya... adakah mereka ini sudah bersedia? bagi lagu cover yang perlu mereka nyanyikan, saya nampak mereka bersungguh sungguh, bagaimana pula dengan single baru mereka? sudah tentunya mereka teruja untuk memberi yang terbaik kerana sudah punya single sendiri... ada sahaja masa terluang, mereka ambil/curi masa untuk berlatih... saya nampak mereka senang dengan lagu baru yang diberikan, bukan calang calang komposer dan lyricist tau! semuanya handalan belaka. Untung betul jadi pelajar AF.
.
ini dia tajuk single terbaru mereka :
.
Sinar Cinta - Ebi
: Lagu: M.Nasir Lirik Loloq
▪ Persis Mutiara - Mila
: Lagu: Ajai Lirik: Loloq
Cinta Di Lautan Lalang - Heliza
: Lagu : Aidit Alfian Lirik: Loloq
Demam - Candy
: Lagu/Lirik : Edry Abdul Halim (KRU)
Bila Mati Cinta Terhenti - Aswad
: Lagu : Razman Riza Lirik : Mukhlis Nor

Anda boleh dapatkan senarai lirik lagu lagu ini dan senarai lagu lagu lain yang bakal dipersembahkan pada konsert final Sabtu
ni di Galeri Lirik Rasmi Akademi Fantasia. Sekarang saya mahu bertanya, siapa pilihan Juara AF5 anda?

21 comments:

harman said...

chedd....

saya berbelah bagi ni....

antara mila dan ebi...

susah kan??

:)

chedd.eddie.yusoff said...

susah? senang je... nilaikan pada bakat suara dan peningkatan ketara yang ada pada mereka... AFundi kerana sidia layak menerima biasiswa anda...hehhe (ayat propa dan skema saya hari ini)

Anonymous said...

still SHAWAL
;(

eintanz said...

MILA!! MILA!! MILA!!

elly.s said...

Baik punya!
kalau ada dafi mestila best konsert ahir ni...
baru dapat confirm dafi buat persembahan..
punyalah cari tiket cepat2..
Rm 50 tak kisah la...

Anonymous said...

heliza ... masuk final pun rasanya dah terbaik. peluang nak jadi juara tak sehebat ebi, aswad & mila sbb sokongan undian agak kurang. dalam diari...dia nampak minat utk belajar dan mencuba berbagai jenis lagu. Watak dalamannya pun tough dan jarang sakit orang2 camni.

virgogirl said...

Pilihan juara saya?

Mila..Mila..Mila..Mila..Mila..
Need I say more? Hehe..

Ebi sakat Mila ek?
Nakalnya..tapi xpelah nanti kalau kluar AF as you say diorang xkan ada masa nak sakat menyakat mcm ni..nanti just dapat jumpa sekejap2 jer..

Wahh..abg Chedd pun AFUNDI jugak..AFUNDI sape agaknya?? ;)

Anyway thanx sebab letak banner cik Mila..x sangka famous plak banner yg dibuat tergesa2 ni..hehe..
Nak banner version baru?
Ini addressnya:
http://img205.imageshack.us/img205/3070/03ba6.jpg
Banner ni x nampak pulak org lain pakai..hehe..gila glemerkah saya???
Mwahahaha..

Apa2lah..merepek jer *termalu sorang2*
Jgn lupa AFUNDI MILA!

chedd.eddie.yusoff said...

oh... kamu ke tuan punya banner tu? saya dok cari cari tuan punya ... saya tanya SMuzaffar dia kata "ambik, letak jer" so budak finalis lain semua complete kamu buat? minta link...

virgogirl said...

Hehehe..
Finalis lain x buat..
Minggu finale ni fokus on Mila jer..Hehe..
Yg ada pun untuk Candy jer..itupun atas permiantaan SMuzaffar :P

Ini link Candy:
http://img402.imageshack.us/img402/999/candyuk1.jpg

harman said...

chedd....

yg sebenarnya dlm ati ni dah ada dah calon tu...hehehhe....tapi nak tgk dulu final ni performance diaorg camne....pastu campor plak ngan persembahan2 lalu...peningkatan mereka....dan kesungguhan mereka mengikuti pelajaran di akademi (based on xtended diari)...and last but not least vocal dia...

chedd.eddie.yusoff said...

hmmm... siapa kah dia agaknya...

justme said...

salam abg ched...pes time post kat sini...dulu2 mase abg chedd join audition,sy vote abg tau..ahaks...

about the juara af5 thing..i'm rooting for EBI! ahaks...abg ched ni sure nak mila menang kan? eeheehe...she's good..improving a lot..but my vote mmg dh kene set utk ebi...tgk la rezeki sape plak kali ni...

btw...i like ur blog..cool je...

chedd.eddie.yusoff said...

hmmm... kenapa kamu kata saya nak mila menang? i didnt say who pun hehehe....

f41dh1 said...

tak kisah la sapa menang..janji lepas keluar tak mcm juara AF4...sampai skrang tak keluar album...

Anonymous said...

I have 2 orang yang I rasa deserve to win. tapi, hope bukan setakat dapat VIOS je lepas tu menghilang mcm previous champ.So, pilih yang betul2 you rasa ada bakat and boleh berjaya dengan ciri-ciri yang ada padanya.

min superherO said...

my vOte is for MILA...

for my POV, she is deserved to be in the final PLUS she mostly got 4 blue from the juries for every concert PLUS her consistency for every single assignment PLUS her unique and dynamic tOne in singing PLUS the right candidate to be the first female student to champ AF5..

do i need to eloborate more? nanti bOsan lak kang...

wazzzzzuppp....wazzzzzuppp =)

harman said...

chedd....
mila dah ada official website tau...

check it out!! (mcm mila slalu kata)di sini...

http://mila.yeahost.com/

jom ramai2 kita meriahkan website mila ok!! hehehe

chin said...

Abg Ched, bila la boleh dengar single Shawal pulak? sebab Shawal tak jejak kaki ke final, saya nak MILA menang.

Anonymous said...

oh.... chedd ni yang masuk audition dulu? patut ler sy asyik tertanya...cam pernah nampak, mana eh?

all the best chedd... juara audition tu wanita kan? apa citer dia yer?

chedd.eddie.yusoff said...

ye tapi itu cherita lhama... malas nak ingat. tria namanya, terbaru dia nyanyi lagiu tema bertajuk TIKA untuk filem Waris jari hantu. dah kawin baby satu

miza said...

hi chedd....
suka sgt tgk ebi & mila...
nampak serasi..
harap2 pihak maestro buat album duet dorg berdua...

Related Posts with Thumbnails