Saturday, May 12, 2007

about ... satu minggu saja lagi ...

As i said earlier... bummer if malam ini terkeluar... satu minggu saja lagi untuk ke Final. Tugasan juga berat sekali. 5 lagu kena dinyanyikan... macam Konsert Final lah pula.
.
Semalam merupakan hari yang agak berbeza untuk mereka, pertama sekali seperti yang semua sedia maklum adalah hari lahir si Candy walaupun demam, dapat gitar Fender Pink HelloKitty dari Astro disampaikan oleh Sham Kamikaze... mahal tu babe, rasa rasanya dalam RM3k ada juga tu. lepas tu Zahid pula datang bawa bubur untuk dia dan beri kejutan buat Shawal dan Candy (ko dah kurus sekarang Zahid! bagus) kemudian kalau you all perasan masa end credit Diari ada Mus buat kejutan untuk Aswad... ramai betul yang melawat mereka ni semalam.
.
Pagi tadi semasa saya kesana untuk buat sessi warm-ups, sementara menunggu budak perempuan bersiap, sempat berborak dengan Shawal dan Ebi yang bercerita tentang keluarga, Shawal ada 4 orang adik beradik dan dia paling tinggi dalam keluarga dan si Ebi anak tunggal. mereka sangat rindukan keluarga tetapi pada masa yang sama, mereka tidak mahu balik minggu ini kerana sudah hampir keFinal,. ketakutan untuk diVote out malam nanti jelas terasa. Antara masa yang paling mereka takut semasa di atas pentas bukannya masa menyanyi tetapi mereka semua akan berasa cuak takkala posing akhir lagu menuju puncak. kerana mereka tahu inilah masanya salah seorang dari mereka akan disingkirkan... jadi kalau anda tidak mahu mereka yang anda suka dan sayang terkeluar , undi dengan bijak. undi kerana bakat dan kebolehan jangan hanya kerana simpati ...
.
tetapi saya suka semangat mereka pagi tadi semasa dalam sessi warm-ups. walaupun mereka agak down, gementar... tetapi buka sahaja mulut menyanyi... semua ok! happening! harap harap malam nanti macam itu juga. mereka macam keluarga yang besar... bergurau macam adik beradik jadi, jangan pisahkan mereka...
Satu minggu sahaja lagi...

2 comments:

harman said...

Assalamualaikum chedd and a very good morning to u :)

chedd....mila n ebi really shone 2nite....they were just superb!!...both in their solo numbers as well as their duet...i was quite worried when they got that song my heart....tak sangka they were brialliant!! like ogy said....the song came alive bila diaorang yg perform....am so proud of them both (my bet for juara and 1st runner up) :)

sian gak kat shawal....he has a very nice tone...tapi i know that song copacabana was going to be a disaster for him....so i was not surprised when he was voted out...
he shd have been in the finals...but then again...this is AF...and jari jemari yg menentukan...so...kita kena terima keputusan :)

min superherO said...

brO,

Mila got a potential to win..She's so lucky coz people has started to like her so much right now...

Related Posts with Thumbnails